Ode aan de krat

Wat zegt de dikke van Dale over de krat:foto kopie

krat (het, de; o en v(m); meervoud: kratten)

1 – kist van open latwerk of plastic: een kratje bier

Wat zegt Ludus Concepts over de krat:

Krat (het, de; o en v(m); meervoud: kratten)

1 – Heel handig en veelzijdig attribuut te gebruiken voor allerlei spellen en activiteiten

Geen kratstapelen dit keer, maar een aantal voorbeelden wat men zoal kan doen met deze krachtpatser. Het voordeel van plastic kratten is nl. dat ze sterk, licht en goedkoop zijn. Je kunt het beste een bierkrat gebruiken voor onderstaande activiteiten.

1- De pratende krat

Deze activiteit past prima in een teambuildingsdag en kan als kennismaking gebruikt worden. Vorm een cirkel van mensen met in het midden een krat. Laat de mensen een voor een op de krat plaatsnemen en laat ze bijvoorbeeld een ding vertellen wat ze van de dag/activiteit verwachten. Ze staan in de cirkel of trust. Spannend? Kunnen deelnemers het aan het einde van de dag wel als iedereen 1 ding moet zeggen over het verloop van de dag?

2 – Een kratje mensen

Deze activiteit kan prima tijdens een teambuildingsactiviteit, maar ook gewoon als warming up. Gebruik voor deze activiteit een gewone bierkrat. Zet een bierkrat neer op het gras of andere zachte ondergrond (niet te zacht de krat moet wel stevig staan). Laat een persoon op de krat plaatsnemen en vraag hem of haar met hoeveel mensen hij of zij denkt op dit kratje te kunnen staan. Vraag het ook aan de rest van de groep. Verdeel de groep in subgroepjes en laat ze proberen zo veel mogelijk mensen op een kratje te krijgen. Ben creatief, maar verlies niet de veiligheid uit het oog. Werk eventueel met spotters die de deelnemers er van behoeden een vervelende val te maken.

3 – Kratrace

Een simpel spel voor jong en oud. Twee mensen dragen een krat terwijl er iemand op/in het kratje zit. Dit kan als een estafette race. Waarbij steeds een nieuw iemand gedragen moet worden. Maar leuker is het als dezelfde persoon moet blijven zitten en er nieuwe dragers komen zonder dat de zitter de grond raakt. Of waarbij de zitter van krat wisselt terwijl hij of zij de grond niet raakt. En wat dacht je van een heus parcours, slalom, onder iets door over iets heen enz. Let hier ook weer op de veiligheid. Zorg bijvoorbeeld voor een vlakke ondergrond, geen gaten en kuilen.

4 – De explosieve krat

Een extra opdracht tijdens verschillende samenwerkingsopdrachten. Zorg dat de krat gevuld is met flessen drinken o.i.d. De krat is gevuld met radioactief afval wat ontploft zodra hij de grond raakt en moet dus ten alle tijden van de grond worden gehouden. Simpel, maar hij moet wel mee over het parcours en tijdens alle activiteiten, ook tijdens de uitleg mag hij de grond niet raken. De vulling mag ook niet uit het kratje vallen. Hoe gaan de deelnemers dit oplossen Geef extra punten als het lukt, bedenk een straf als het niet lukt. Als instructeur, begeleider mag je ze het best moeilijk maken.

De bierkrat, veelzijdig door zichzelf te blijven. Veel plezier ermee en gebruik hem met maten ;)

Heb je aanvullingen mail ze!

P.S. Een leuke uitdaging, met wel het risico om naar te vallen… niet geschikt om met deelnemers te doen dus! Ga op een bierkrat staan en probeer zonder de grond te raken het kratje om zijn as te draaien. Je moet dus het kratje steeds een slag draaien en je voeten ergens op het kratje neerzetten. Op het moment van schrijven is het me naar een aantal verwoede pogingen nog niet gelukt. Het lukt me om 2 stappen te draaien. Bij de 3e maakte ik bij de laatste poging een flinke smak, dus als je het probeert, doe het op het gras en ben voorzichtig!

Greep uit de agenda in December

04 - Boogschieten, Zwijndecht BE, 

06 - Meest avtieve wijk, Oss, Monkeyklimmen, evenwicht, lasergame (vrij toegankelijk)

08 - Bedrijfsevent, Nijkerk, Fast and Hilarious 

10 - Meest avtieve wijk, Oss, Monkeyklimmen, evenwicht, lasergame (vrij toegankelijk)

13 - Meest avtieve wijk, Oss, Monkeyklimmen, evenwicht, lasergame (vrij toegankelijk)

15 - Bedrijfsevent kerstborrel, Almere, Silent Swing (met Kerstmuziek :-)

27 - Kerstevent, Oss, Monkeyklimmen en lasergame (vrij toegankelijk) 

Aanbiedingen!


Super aanbieding! Set van 6 voor 60 euro!

© 2014 - 2024 Ludus Concepts | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel