Ode aan het touw

Wat zegt de dikke van Dale over het touw?

- touw (het; o; meervoud: touwen)

1 - koord van hennep- of vlasdraden: ik kan er geen touw aan vastknopen, ik begrijp er niets van; de touwtjes in handen hebben –  aan de touwtjes trekken, alles regelen en besturen

2 - weefgetouw: iets op touw zetten, een plan maken; in touw zijn, druk bezig.

Wat zegt Ludus Concepts over het touw?

- touw (het; o; meervoud: touwen)

Heel handig en veelzijdig attribuut te gebruiken voor allerlei spellen en activiteiten. Dik, dun, lang, kort, sterk en slap. Er zijn erg veel verschillende touwen. Touwen worden vaak gebruikt voor het vastmaken van zaken, maar ook mensen (klimmen, abseilen etc.) en als nuttig hulp attribuut. Maar deze keer niet. Tijdens onderstaande activiteiten krijgt het touw de aandacht. Je kunt het beste een (afgekeurd) klimtouw gebruiken. Dit is wat dikker, goed handelbaar en zacht voor de handen. Zorg voor een lekker lang touw. Niet veel geld? Moet je de eindjes aan elkaar knopen? Knoop die dan ook echt aan elkaar! Neem 10 springtouwen of misschien heeft de klimhal om de hoek nog wel wat liggen.

1 – De menselijke slang

Wikkel het touw 1 slag om de middel van de 1e persoon. Doe dat vervolgens met alle deelnemers die in een rij achter deze persoon staan. Door onderling voldoende afstand te houden blijft het touw strak staan en zal het niet afzakken. Laat de groep rechtdoor lopen, een bepaalde route trotseren, op snelheid of tegen een andere groep lopen. Genoeg mogelijkheden. Goed voor het samenwerken en leren om met elkaar rekening te houden. Te makkelijk? Hang van verschillende mensen een schoen in het midden tussen 2 lopers in. Deze schoen mag de grond niet raken.

2 – Schrijven met touw 1

Deel de groep in 2-en. Een groep krijgt een touw en een aantal woorden. De andere groep staat het liefst hoger en kijkt dus op de groep neer. De groep met touw krijgt de opdracht het gekregen woord te vormen. De ander probeert dit woord te raden. Hoeveel raden ze in 1/2/3 minuten? Heb je 2 groepen? Welke groep raadt het woord het eerste? Regel: er mogen geen letters of woorden genoemd worden. Het mooiste is dan ook dat de deelnemers ver uit elkaar staan en elkaar niet (goed) kunnen horen.

3 – Schrijven met touw 2

Deel de groep in 2-en. Een groep krijgt een woord en de andere groep krijgt het touw. De groep met het woord probeert met aanwijzingen (links rechts, krul, lang, kort enz.) de letters de beschrijven. De groep met het touw probeert naar aanleiding van het opvolgen van de aanwijzingen het touw in het bedoelde woord te leggen. Regel, er mogen geen letters en hints genoemd worden, alleen aanwijzingen over de richting van het touw.

4 – Lasso

Maak met het touw een cirkel of figuur. Het is steeds de bedoeling dat de hele groep zich in de cirkel of het figuur bevind. Het maakt niet uit hoe. Er mogen wel delen van het lichaam over het touw hangen, maar niet de grond aanraken. Maak het moeilijker door de cirkel kleiner te maken, maar bijvoorbeeld ook door een figuur te maken met enkele kleine vakken bij elkaar, zodat de deelnemers zich moeten verspreiden over de vakken. Te makkelijk? Doe de opdracht zonder spraak, of dat enkele deelnemers hun armen niet mogen gebruiken en/of een “blessure” hebben en bijvoorbeeld gedragen moeten worden.

Opmerkingen, aanvullingen? Stuur ze via de mail. Touwen over? Ik kan ze altijd gebruiken en/of kan ze uitdelen  :)

Greep uit de agenda in December

04 - Boogschieten, Zwijndecht BE, 

06 - Meest avtieve wijk, Oss, Monkeyklimmen, evenwicht, lasergame (vrij toegankelijk)

08 - Bedrijfsevent, Nijkerk, Fast and Hilarious 

10 - Meest avtieve wijk, Oss, Monkeyklimmen, evenwicht, lasergame (vrij toegankelijk)

13 - Meest avtieve wijk, Oss, Monkeyklimmen, evenwicht, lasergame (vrij toegankelijk)

15 - Bedrijfsevent kerstborrel, Almere, Silent Swing (met Kerstmuziek :-)

27 - Kerstevent, Oss, Monkeyklimmen en lasergame (vrij toegankelijk) 

Aanbiedingen!


Super aanbieding! Set van 6 voor 60 euro!

© 2014 - 2024 Ludus Concepts | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel